Nieuws


November/december 2022

Kerstkaartenaktie

Stuur je ook een kaartje van Hoop? Met deze quote zijn we in november weer een (kerst) kaartenactie gestart. Wederom was het een groot succes! We mochten in totaal 544 kaarten en tekeningen ontvangen. Ook enkele mooie giften voor o.a. om de verzending mogelijk te maken.
Blij en dankbaar. Voor zoveel mensen die de moeite namen om kaartjes te kopen of zelf te maken en te gaan voor die ene glimlach ver weg. Heel veel dank! Half december hebben we 6 pakketten verstuurd met voor elk kind een kaart met zijn eigen naam. Uiteraard hebben we er ook wat lekkers bij gestopt in de vorm van chocolaatjes en chips. De pakketten zijn goed aangekomen.

Vanuit 1 van de tehuizen kregen we een mail waarin stond: “We in Cseppkö received the package today! Lots of cards and goodies thanks to you all! We are very grateful. All the groups will receive the cards and goodies tomorrow because tomorrow there will be Christmas celebration in all the groups!

Thank you for your efforts!!”

Wat heerlijk dat de zomervakantie reis na 2 jaar eindelijk weer door kon gaan!
We mochten 6 gastkinderen uitnodigen om bij onze gastgezinnen 3 weken lang vakantie te laten vieren.
De meeste gastkinderen zijn al een aantal jaren meerdere keren (kerst- en zomervakantie) bij hun gastouders geweest. Wat waren de kinderen blij om weer te kunnen komen. En het weerzien was dan ook als vanouds. Het Nederlands werd ook snel weer opgehaald. Dit is wat wij ook aanmoedigen, om zo snel mogelijk je gastkind Nederlands te leren. Niets is fijner om je verstaanbaar te maken en het gevoel te hebben erbij te horen door o.a.  de taal te kennen.

Uit de verhalen van onze gastouders hoorden we dat de gastkinderen hebben genoten van alles. Het lekker vakantie vieren, niks doen tot heerlijk spelen in de speeltuin of je vermaken op het water.

We kijken dankbaar terug dat we deze zomer de gastkinderen hebben kunnen laten genieten van een onbezorgde vakantie. Dank jullie wel , gastouders voor jullie liefde, warmte en tijd voor hen. Voor hen zijn er positieve herinneringen gemaakt waar ze weer hoop van uit kunnen halen om verder te gaan.

Denk je, dat lijkt me ook wel wat, gastouder zijn voor een gastkind uit Hongarije? We zoeken nog nieuwe lieve gastouders voor de kerstvakantie. Neem vrijblijvend contact met ons op!


Juli 2022

Zomervakantiereis 2022

13 juli gingen wij de kinderen ophalen voor de zomervakantie.
Omdat we pas vrijdags terug konden vliegen zijn we naar het tehuis van Mátészalka geweest om kennis te maken met leiding en de kinderen. We werden daar super gastvrij ontvangen.

Van ons kregen ze een oer Hollandse tulp, als dank voor de fijne samenwerking. Tegelijk hebben we deze tulp ook gekozen als symboliek nl. dat wij, als stichting, hopen dat elk kind tot bloei mag komen zoals deze tulp


Januari 2022

Kerstkaartenaktie 2021

Met kerst 2020 was deze actie een groot succes. Hartverwarmend!
Uit onze contacten vanuit Hongarije kregen wij, diepe dankbaarheid van de leiding en blije reacties van kinderen bij het ontvangen van zoveel kaarten. “Zomaar een kaart voor mij?”

Zoals jullie waarschijnlijk weten zijn daar in de tehuizen weinig tot geen persoonlijke spullen voor de kinderen en dan heeft een persoonlijke kaart krijgen een enorme impact! Je gezien en gekend voelen door het ontvangen van een kaart, het heeft vaak een diepe uitwerking!

En.. wederom werd er ruim gehoor aan onze oproep gegeven!! We mochten 587 kaarten en tekeningen ontvangen. Voor elk kind, twee kaarten! Super mooi! Iedereen die hieraan bij heeft gedragen, en degene die ons financieel geholpen hebben voor de verzending, heel heel hartelijk bedankt !!! De pakketten zijn in de week voor de kerstvakantie goed aangekomen.

Naast de kerstkaartenactie kwam er ook uit de achterban het idee om een video boodschap te sturen. Super idee, dat hebben we dan ook opgepakt!
Als bestuur en vrijwilligers hebben we, ieder apart, een videoboodschap opgenomen met een bemoediging voor de kinderen en leiding. Heel fijn was de samenwerking met Rhodé die er 1 video, met Hongaarse ondertiteling, van gemaakt heeft.


December 2021 

GAAN VOOR DIE ENE GLIMLACH……DOE JE MEE?
Stuur een(kerst)kaart naar kinderen in tehuizen in Hongarije
En schrijf een  mooie  Hongaarse wens of bemoediging erop


Wat kan ik doen?

*Schrijf zoveel (kerst) kaarten als je wilt of kunt. Tekeningen van kinderen, zelfgemaakte kaarten zijn ook welkom!

* LET OP; liever geen kaarten met luxe of veel cadeaus erop

* Op de site van de stichting staan evt. voorbeeldteksten in het Hongaars, deze kun je uitprinten en plakken of schrijven op de kaart(en). En je zet alleen je naam erbij.

* Deze kaart(en) doe je met open envelop in een (verzamel) envelop. Deze mag je versturen, uiteraard voldoende gefrankeerd, naar onderstaand adres of langsbrengen;

SGH Kaartenactie, Jan  Mankeshof 24, 7944 GV Meppel

 *Je zorgt dat de kaarten verstuurt zijn vóór 11 DECEMBER 2021.

                        *************************************************

Wij zorgen dat de kaarten voorzien worden van namen en opgestuurd worden naar de tehuizen in Hongarije. Zo krijgt elk kind een eigen kaart, hoe mooi is dat!  Samen gaan voor die ene glimlach, ver weg!

**Giften voor verzending zijn van harte welkom!! **
NL67RABO0372126448 t.n.v. Stichting Gastouders Hongarije
WWW.STICHTINGGASTOUDERSHONGARIJE.NL


(KERST) KAARTENACTIE  VOOR KINDEREN IN HONGARIJENovember 2021

We zijn helemaal blij met onze geweldige keycords en bodywarmers met ons mooie logo erop! We hopen dat we ze dit jaar kunnen gebruiken…tijdens een vakantiereis of andere promo acitviteiten van de stichting!
Ook zijn de nieuwe folders binnen! Prachtig zijn ze geworden.

Wat PR betreft zijn wij er helemaal klaar voor!!
Mocht je graag een stapel folders ontvangen om uit te delen, laat het ons weten. Wij sturen ze graag naar je toe.

 


Oktober 2021
**KERSTVAKANTIEREIS GECANCELD!**

Gezien de Coronabeperkingen hebben we helaas moeten besluiten dat de reis niet door kan gaan…**KERSTVAKANTIEREIS**

22 december 2021 t/m januari 2022

We zijn weer begonnen met de voorbereidingen van de kerstvakantiereis! We hebben er zin om de kinderen weer te verwelkomen, 9 kinderen mogen we deze keer gaan verwelkomen, wat zouden dat een mooie ontmoetingen zijn zo na 2 jaar geen vakantiereizen. Hopelijk kan de reis doorgaan. Mocht je ook gastouder willen worden voor komende zomervakantiereis of voor de kerstvakantiereis 2022 meld je dan aan!

Juli 2021

ACTIE SUN & FUN

Stichting gastouders Hongarije zet zich in om zoveel mogelijk kinderen uit kindertehuizen in Hongarije, een onbezorgde vakantie bij gastouders in Nederland aan te bieden. Door Covid- 19 en de maatregelen konden de kinderen ook deze zomer helaas niet naar Nederland komen.

Om de kinderen te laten weten dat er aan hun gedacht wordt en om ze een zonnige zomer met veel vakantieplezier in Hongarije te geven hadden wij een superleuke SUN & FUN actie bedacht!

SUN & FUN ACTIE DOEL : 1000.-

EIND BEDRAG DAT WE SAMEN MOCHTEN SPAREN IS ZELFS MEER GEWORDEN DAN ONS STREEFBEDRAG NAMELIJK : 1298,20!!!

DANK JULLIE WEL!!


Juni 2021
Met pijn in ons hart hebben we moeten besluiten om de zomerreis van 2021 niet door te laten gaan. Het reisadvies op dit moment is nog steeds code Oranje en heeft daardoor de nodige beperkingen om deze reis te organiseren. Om de kinderen in de tehuizen een hart onder de riem te steken gaan we een mooie Sun & Fun actie opzetten zodat het voor hen toch een gezellige sportieve zomervakantie gaat worden!
Binnenkort meer info….

 


December 2020
Versturen van de pakketten met voor ieder kind een (kerst) kaart en klein cadeautje erbij. Van de giften hebben wij spelmateriaal gekocht en de verzending ervan bekostigd. We hebben de pakketten verstuurd naar de tehuizen in Mátészalka, Tiszadob, Boedapest, Nyírbátor en Gönc. Inmiddels zijn ze daar ontvangen.


November 2020
Doordat de vakantiereizen niet door kunnen gaan is er een kaartenactie opgezet. Er is hier bekendheid aan gegeven d.m.v. flyers, fb , instagram. De bedoeling is dat elk kind uit de vijf tehuizen, een kaart ontvangt. Daarnaast kunnen mensen giften overmaken voor aanschaf van klein spel materiaal en verzending van de pakketten met de kaarten. Zeer geslaagde actie en we mochten giften en ruim 900 kaarten ontvangen.


September 2020
In september heeft er een bestuurswisseling plaatsgevonden. Het voormalige bestuur is afgetreden en er is een nieuw bestuur aangesteld.


Activiteiten 2020
Zomer/kerstreizen 2020
Helaas door Covid 19 zijn de reizen dit jaar komen te vervallen. We hebben de zomerreis gepland voor 15 juli 2021 tot 26 augustus 2021. Binnen deze data kan een kleine schuiving plaatsvinden.