Ons verlangen als stichting is, dat ieder kind zich gehoord, gezien en geliefd mag voelen. De situatie van hun leven en het leven in tehuizen maakt dat deze kinderen enorm kwetsbaar voor zijn o.a. misbruik en uitbuiting.  Door hen een hand toe te reiken bieden wij ze  een mogelijkheid om te worden wie ze zijn bedoeld

Stichting Gastouders Hongarije is in 1992 opgericht en heeft als doel gesteld zoveel mogelijk kinderen uit kindertehuizen met name uit Oost-Hongarije een vakantie bij gastouders in Nederland aan te bieden.

De kinderen komen in tehuizen terecht doordat de ouders niet meer goed in staat waren om voor hun kind(eren) te zorgen. Vaak speelt hier armoede of verslaving een rol in. Met name in de tehuizen in Oost Hongarije wonen de kinderen in niet al te beste omstandigheden en in groepsverband. De kinderen hebben in hun jonge jaren al heel wat meegemaakt. Waardoor het ontstaan van trauma relevant aanwezig is. Op sociaal-emotioneel gebied is er nog niet altijd goede begeleiding waardoor de ontwikkeling of verwerking van trauma daardoor achter loopt.

In een tehuis worden ze voorzien van eten en kleding maar tijdens schoolvakanties is het zo dat de kinderen zichzelf moeten vermaken. Gelukkig is binnen Hongarije steeds meer oog voor deze situatie.
Door vakantie te mogen vieren bij gastouders in Nederland haal je de kinderen letterlijk uit hun omgeving weg waardoor ze onbezorgd kunnen genieten en mooie herinneringen kunnen maken. Het ervaren en meedraaien binnen een gezin waar “structuur, liefde, aandacht en warmte” aanwezig is, is een ongelooflijk positieve input voor het kind. Het helpt hen verder in hun dagelijkse situatie daar maar ook voor zijn of haar toekomstperspectief.